söndag 19 september 2010

”Sveriges välbefinnande kommer i första hand”


Jag satt igår och googlade lite gällande invandring och slutade upp på sverigedemokraternas hemsida (www.sverigedemokraterna.se) där jag fick se en filmsnutt där Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, pratar om hur vi borde stoppa invandringen till Sverige.

 ”Om man har en översvämning hemma så är den första åtgärden att stänga av kranen och det är precis det vi vill göra. Vi vill stänga av kranen för att ge Sverige andrum. Att ta itu med alla de problem som den ansvarslösa invandringspolitiken har orsakat vårt samhälle.”

I detta klipp så säger sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att vi inte alls hjälper invandrar från problemländer genom att släppa in dem i landet utan att det enda det egentligen ges ut utav detta är en kostnad för Sverige. Han påstår att med hjälp på plats så skulle vi hjälpa tiotusentals fler än vad vi gör idag. I slutet av filmklippet så säger han även att i första hand kommer ändå Sveriges välmående.

När jag började lyssna på detta klipp så tyckte jag ändå att det lät som att Sverigedemokraterna faktiskt vill hjälpa till att göra det bättre för lidande människor i andra länder. Men det var inte förrän efter en stund då jag insåg att det inte längre kändes som om de ville hjälpa. Det var mer som om att han mer tänker att vi skickar dit lite hjälp till de behövande länderna, så länge de inte kommer hit, eftersom det ställer bara till med problem och det vill inte vi vara en del utav. Att skicka hjälp på det viset hjälper inte folket mer anser jag, kanske tillfälligt, men inte i en helhet. Om det pågår ett krig i ett land, på vilket sätt hjälper det dem behövande om vi skickar hjälp dit? Visst de kanske får mat, men det får inte iväg dem från kriget. Alltså enbart tillfällig hjälp!

Om vi istället låter dessa människor att komma hit till Sverige istället ger vi dem så mycket bättre möjligheter för dem att ens överleva. Jimmie Åkesson har faktiskt rätt i när han säger att invandringspolitiken har orsakat vissa problem, men är inte det värt det så länge vi vet att Sverige står för något gott och hjälper behövande människor världen över? Sen så som jag nämnt i tidigare inlägg så tycker jag fortfarande att politikerna och invandrarna ska försöka ta tag i problemen. Invandrarna ska försöka ta sig ut i svenska samhället och politikerna ska hjälpa invandrarna att ge dem bra möjligheter för dem. Det kommer i slutändan att gynna oss alla. Invandrarna får de möjligheter till ett bra liv som alla förtjänar att ha och vi i Sverige för en ökad arbetsmarknadsinvandring. En sådan invandring ger oss stora fördelar med import av nya handelsvaror, då människorna från andra kulturer tar med sig dem till Sverige.

Rösta inte Sverigedemokrat! 

Tack för mig, hej!

*För att se klippet: gå inte på sverigedemokraternas hemsida (www.Sverigedemokraterna.se), högst upp på hemsidan finns det en liten mediaspelare, bredvid där trycker du på ” jimmie – om invandringspolitiken”.


Källor:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar